Обмислено избирайте брокер и агенция!

apartmentsВ повечето държави агент на недвижими имоти не е срамна работа! Но по нашите географски ширини на повечето хора още не им е ясно, какви точно са задълженията на брокера, или за какво му се дават пари… и често е на лице причина в съмненията.

Бъдете внимателни С ИЗБОРА НА АГЕНТ
• Научете повече относно агенцията, която би поела проучването на имота ви.
• Вижте се персонално с брокера от фирмата, който може да поеме вашия имот.

Изискайте от личния ви агент да ви запознае:
• всичко, което ще правите заедно- всяка крачка- от идеята до ключа
• в точно какви рамки от времето ще се осъществи целият процес – от началното търсене, през огледите, до финализирането на самата сделка
• какво точно е необходимо да уредите вие – документи, бележки, време
• какви са отговорностите на самия агент – много ясно изяснени, а също така за какво време ще е възможно да бъдат изпълнени и поети

Не чакайте единствено на общуването по интернет – даже и цветно да сте описали желанията си – нищо не може да замени определен разговор. Най-добре искайте персонална среща! Вие трябва да си прецените, с кого точно да общувате – както брокерската агенция, така също и лично агент от компанията.

Ако пък личността или отношението към работата на текущия агент не ви допада – говорете се с шефа на фирмата и поискайте друг агент, който да започне с търсенето, или глобално поръчате дадената работа на друга фирма.

Поискайте веднага друг агент, в случай че:
Ви показва предложения, които не отговарят на вашите желания.
Са нагли да ви таксуват пари за извършване на огледи и в същото време ви предлагат предложения, като не са ок с вашите желания.
Минали са не малко месеца, а той не ви е показал за оглед абсолютно нищо, което да отговаря на първоначално обявените от вас критерии.
Ви таксува пари за разнообразни разходи, липсващи в договора помежду ви – пътни, адвокат и др. Разбира се това е напълно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и дадените параметри са уточнени в договора между страните.