Как автомобилите за скрап се рециклират

Замисляли ли сте се как точно се рециклират колите, през какви процеси преминават, какво точно се случва с тях.

1-во точно след като решите, кой точно да прибере колата ви за скрап е той да ви плати уговорената сума пари, уредите документацията и пренасят колата, после се настанява на площадката където ще стартира подготовката и.

scrap cars

Започва се с главната съставна част от гледна позиция на защита – резервоара за горивото. Бензина се изпразва от него а малко след това самия резервоар се премахва. Причнината е, че именно там се съдържат пари от бензин и при най-малката искрица възможно е да гръмне.

Неминуемо след този етап се преминава на идната стъпка. Елиминирането на някои други течности от леката кола. Маха се маслото от двигателя, като то се събира в специални варели и се заделя за различно преработване. същият метод се използва за антифриза, водата за чистачките и различни течности ако са на лице. Фреона от климатика също е нужно да е събран с нужната техника и да не се допуска във въздуха.

Алумулаторната батерия се откача и се предава за различно обработване, съдържа се в себе си олово и други химикали например електролити. Акумулаторите си имат друга процедура за обработване.

В другата стъпка колата се гласи за махането на неметалните елементи, които могат безпроблемно да са откачени и премахнати от колата. Тук влизат пластмасови брони, гуми, огледала, стъкла и много други компоненти.

В следствие на всичко това леката кола е в състояние да бъде пресирана. Точно така се постига по сбита форма за пренасяне и съхранение. Значително често не се смачкват, а директно се поставят на поточна линия отвеждаща си в една голяма машина, която ги смила на миниатюрни късчета. Нарича се мелачка, приличаща на мелачаката в офиса, който нарязва листата на по-малки парченца.

Разкъсаната срап, която се получава е удобна да бъде разчистена от неметалните елементи, като това се осъществява най-ефикасно с огромен магнит, който издърпва металните части. С резервоар с вода може да се раздели пластмасата и платовете от алуминия, където са останали.

Така в крайна сметка вашия собствен автомобил се смила и прегрупира. Крайната скрап е удобна за пренасяне и може да се транспортира до отделни дестинации по света и у нас или просто до някой завод, там където могат да я купят. Там тя е отливана и претопявана в нови фигури, заготовки и ламарини за създаване на разнообразни метални изделия.

Вижте още: http://www.rovotel.com/top/дейности/стари-автомобили/