Кухнята – пространство за храна и чудесна комуникация

kitchen

Като всичко друго, така и кухнята е подвластна на голям напредък през годините. Някога положените в най-отдалечения край на самата сграда кухненски помещения са заменени от построените на централен план по-модерни помещения. Деликатният момент за дизайнерите е нареждането на сигурни детайли, с изглед към трапезарията и съединяването на кухнята с трапезария или всекидневна. За изготвянето на изглед на кухненско помещение, има дадени неща, и трябва да се анализират, за например с остров ли ще бъде готварското помещение? Нов или пък по традиционен изглед предпочитате? Точно какви уреди ще закупите? Силата и вида на осветителните тела? 

– Плотовете в кухнята
Гранит, Мрамор, Варовик са някои от най-използваните естествени материали за плотове за кухня, използвани в наши дни. Употребата на керамични плочки значително е страшно популярно между дизайнерите, тъй като те са удобни и се срещат в огромно цветово разнообразие. Термалните плотове с произведени от хората материи са чудесен вариант заради отношението качество цена, като предлагат и също така възможността за богата цветова палитра. Плотовете от дървесина, от масивно дърво, са без съмнение хубави, но им липсва твърдост на вода и топлина и точно заради това рядко се използват в готварските помещения. 

– Обзавеждане на кухнята предоставя нюанса за цвета на интериорния изглед
Шкафчетата в кухните са основни при дефинирането на общата визия на цветовете на кухненския интериор. В случай, че сте направили избор за светъл вътрешен дизайн, спрете се на по-светло дърво – явор, дъб, бреза, бук, кестен. 

– Кухнята за огромна стая за семейството
Независимо дали внасяте свежест в готварското си помещение или пък купувате чисто нова в нов дом, на лице са някои преимущества като пример монтирането на островна част да речем, за тях трябва да се съобразите. Ако да речем искате да съедините кухнята с хола, имате възможност да го сторите с бар-плот – едновременно удобен и стилен. Даже може да разположите готварската печка точно като част от бар плота и също така по необходимото време за готвенето, можете спокойно да разменяте по някоя и друга приказка с вашите близки. 

– Разделете си шкафовете в началото
Определете начално кое чекмедже и шкафче какво реално ще съдържа и точно колко място ще ви е нужно въобще в кухнята. Можете спокойно да стартирате с уточняването големината на кухненския плот. Ориентирайте се по кухнята, която сте използвали досега, уточнете какво точно ви е трябвало и кое точно е било в повече. 

– Слагайте кухненски принадлежности на тавана
Създайте мислено разпределение между отделните стаи без да правите стена. Хубава поставка за комплект чаши, абсорбатор или пък мъничък шкаф, сложени в горната част на стаята са чуден вариант за това. 

– Кухненско помещение – коридор
Много дизайнери одобряват ползването на кухненско помещение във вид на коридор или т.нар. V-образни кухненски помещения. Изящна, при положение, че марширувате между мивката и котлона.

– Осветлението под шкафовете
Осветлението често не му се отдава голямо внимание в аранжирането на кухненското помещение. Действителността също е, че често с прекрасна светлина в кухненските помещения, шкафчетата стандартно остават мрачни. Чрез няколко удобно поставени луминисцентни или диодни тела за осветление, кухненското помещение може да прилична на доста уютно и по-голямо. 

Разберете още: масажни кушетки